Príprava nákypu z ružičkového kelu a mletého mäsa je super jednoduchá a vyžaduje si len pár ingrediencií.
Ako na to:
Zemiaky uvarte v šupke v osolenej vode, ošúpte a nakrájajte na plátky. Medzitým očistite a rozpoľte ružičkový kel a blanšírujte ho vo vriacej osolenej vode. Sceďte a prepláchnite studenou vodou.
Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Na panvici rozohrejte repkový olej a mleté mäso prudko opečte. Teraz pridajte cibuľu a cesnak a smažte, kým sa mleté mäso neuvarí. Následne bohato dochuťte soľou a korením.
V hrnci rozohrejte maslo, za stáleho miešania opražte múku a postupne prilievajte mlieko. Priveďte do varu.
Ak je omáčka stále príliš hustá, pridajte trochu mlieka. Pridajte soľ, korenie a čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok. Všetko zmiešajte s mletým mäsom.
Vymastite zapekaciu misu a predhrejte rúru na 180 stupňov. Navrstvite do misky plátky zemiakov, potom mleté mäso a nakoniec ružičkový kel. Posypte syrom a pečte asi 30-40 minút.
Umyte petržlenovú vňať, nasekajte ju nadrobno a pred podávaním nákyp posypte. Dobrú chuť!