Odporné zverstvá BEŠTIÁLNEJ riaditeľky detského domova: Na adopciách detí si postavila nechutný biznis, nechýbali únosy, mučenie ani zabíjanie!

Chýbajúce zákony, dopyt po deťoch aj najmä hlad po peniazoch zapríčinili jeden z najtemnejších prípadov obchodovania s deťmi.
  • Zdroj: Wikipédia, Pixabay.com/ @murrrchalla

Chýbajúce zákony, dopyt po deťoch aj najmä hlad po peniazoch zapríčinili jeden z najtemnejších prípadov obchodovania s deťmi.

Udalosti sa stali začiatkom 20. storočia v Spojených štátoch. Dlhé dve desaťročia pomocou siete podplatených pomocníkov unášala riaditeľka Sociálneho domova deti, aby ich potom predala na adopciu. Niektoré sa nevyhli ani krutým zverstvám.

Pravdepodobne uniesol až 130 detí! Boli ZAVRAŽDENÉ či premiestnené do oblastí s lepšími podmienkami? Čo je pravda na legende, z ktorej sa stala rozprávka? Zobraziť článok

Nádejná klaviristka?

Beulah Georgia Tann sa narodila v roku 1891 vo Philadelphii do rodiny právnika a učiteľky. Panovačný otec chcel mať z dcéry koncertnú klaviristku, ale dievča to viac ťahalo k jeho povolaniu. Neskôr absolvovala štúdium hudby (1913) na Martha Washington College v Abingdone, a dva roky absolvovala kurzy sociálnej práce na Kolumbijskej univerzite v New Yorku.

Klavír ju nebavil a chcela sa stať právničkou. Otec s tým ale nesúhlasil, pretože to bolo pre ženy nezvyčajné. Georgia tak využila jedno z mála vtedajších povolaní pre slobodné ženy - sociálnu prácu.

Alexandra dennodenne pomáha umierajúcim deťom: Smrť malého dievčatka otriasla každým, no potom sa stalo niečo nádherné! Zobraziť článok

Z prvého pracovného miesta v Mississippi ju čoskoro vyhodili za bezdôvodné vysťahovanie deti z chudobných domovov. Tak sa radšej presťahovala do Memphisu, kde v roku 1922 využila politické kontakty svojho otca, aby získala novú prácu ako výkonná tajomníčka v detskom domove v Children's Home Society v Tennessee. V roku 1929 ho odkúpila a vymenovala sa za generálnu riaditeľku.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});