Tehotenstvo pred svadbou NIE JE dobrý nápad: Tri zásadné dôvody, prečo je tomu tak a čo všetko HROZÍ, ak dieťa porodíte slobodná

Veľa žien v dnešnej dobe nerieši, či vychovajú dieťa samy alebo s mužom, s ktorým iba žijú pod jednou strechou. Lenže to, či je váš muž ...
  • Zdroj: Getty/AleksandarNakic

Veľa žien v dnešnej dobe nerieši, či vychovajú dieťa samy alebo s mužom, s ktorým "iba" žijú pod jednou strechou. Lenže to, či je váš muž aj vaším manželom, zohráva podstatnú rolu!

V porovnaní s rokom 1974, kedy tvorili slobodné mamičky len 13,2 % sa toto číslo podľa prieskumu The National Marriage Project zásadne zmenilo a v roku 2013 to bola už viac ako polovica žien! Hoci sa zdá, že doba sa posunula, manželstvo a prítomnosť oboch rodičov je pre dieťa veľmi významným faktorom.

Štvrté kráľovské dieťa na ceste? Hlasy z paláca šepkajú o tehotenstve princeznej Kate! Zobraziť článok

Nasledujúce riadky objasnia, ako rodičovský "freestyle" vplýva na vývoj a pohodu dieťaťa:

Deti narodené mimo manželstva môžu čeliť viacerým rizikám

Podľa Urban Institute’s Study of Marriage and Economic Well-Being of Families with Children majú deti nezosobášených rodičov väčšiu šancu, že budú neskôr čeliť chudobe. Pokiaľ ide o ženy, ktoré nedokončili školu kvôli tehotenstvu, šanca zabezpečenia si dobrého zamestnania a podmienok pre dieťa je nižšia. Nejde však iba o sociálno-ekonomický dopad, ale aj o emocionálne problémy a problémy so správaním dieťaťa.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});