Kvalita a zloženie konzumovaných potravín má na naše zdravie a kondíciu veľký význam. Preto si doprajte tie najhodnotnejšie. Týka sa to hlavne žien 50+.
Fotogaléria
Chutný losos je hlavným zdrojom omega-3 mastných kyselín. Obsahuje aj dostatok minerálnych látok (draslík, sodík, fosfor, zinok, železo, selén) a najmä vitamínu D. Jeho bielkoviny nám zlepšujú trávenie, navodzujú pocit pohody a omega 3 znižuje riziko kardiovaskulárnych ochorení.
Vysoký obsah vápnika a vlákniny majú aj malé tmavé chia semienka, ktoré rovnako tak podporujú zdravie kosti a správneho trávenia. Sú vhodné pri chudnutí, lebo ich omega-3 mastné kyseliny zvyšujú pocit sýtosti.
Výborným zdrojom vápnika sú mliečne výrobky. Kto má citlivé trávenie na ich cukry a enzýmy, ten nech si vyberá ich nízkotučnú verziu. Napríklad takéto mlieko znižuje hladinu LDL cholesterolu (toho zlého) v krvi a zabraňuje tvorbe krvných zrazenín.
Výber redakcie