Svoju krásu si cisárove KONKUBÍNY doslova odtrpeli: Časté pôrody, obrovská rivalita medzi dievčatami a krutý trest smrti, ak porušili jedno pravidlo!

Kto by si myslel, že život na čínskom cisárskom dvore bol pre mladé ženy len luxusom, ničnerobením a nekončiacou zábavou, tak je na krutom ...
  • Zdroj: Instagram/ @chineseconcubine

Kto by si myslel, že život na čínskom cisárskom dvore bol pre mladé ženy len luxusom, ničnerobením a nekončiacou zábavou, tak je na krutom omyle.

Minimálne v prípade konkubín, ktorých mal vladár neobmedzene podľa svojho uváženia. Historici hovoria o stovkách až tisíckach mladých dievčat, ktoré mali „tú výsadu“, že mohli byť jeho milenkami, ale hlavne mu rodiť deti. Ktoré mu dali mužských potomkov mali väčšie výhody.

Princezná Diana o nevere svojho manžela vedela.
Diana bola odvážna žena: Tieto slová adresovala Camille potom, čo ju pristihla so svojím manželom. A reakcia? Tá vás ŠOKUJE Zobraziť článok

Výber mileniek podliehal prísnym pravidlám, v každom prípade nesmeli mať žiadnu chybu krásy či inú telesnú vadu (napr. nežiaduce ochlpenie, kožné ochorenie, nepekné rany, jazvy, prenikavý telesný zápach…). Hoci v histórii cisárskych dvorov mali konkubíny významnú úlohu, ich život naozaj nebol ľahký. Dochovali sa niektoré pravidlá Zakázaného mesta, ktoré museli dievčatá znášať.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});