Zdravá maškrta, vďaka ktorej aj schudnete: Prečo si každý deň dopriať trochu PISTÁCIÍ? Toto všetko v sebe skrývajú!

Chutným zeleným pistáciám sa ťažko odoláva. Nesolené a v prírodnej forme sú veľmi zdravé, dokonca vďaka nim môžete schudnúť. Chcete sa ...

Chutným zeleným pistáciám sa ťažko odoláva. Nesolené a v prírodnej forme sú veľmi zdravé, dokonca vďaka nim môžete schudnúť. Chcete sa o týchto výživných semienkach dozvedieť viac?

Fotogaléria

Vďaka vysokému obsahu vlákniny sa zrýchli váš metabolizmus. Vláknina podporuje „dobré baktérie“ v našich črevách, čím sa posilňuje imunitný systém a predchádza poruchám tráviaceho systému.

Počas chudnutia môžete s pistáciami začať najprv v malých dávkach. Možno si poviete, že je to olejnaté semienko. Áno je, ale kvôli svojim živinám sa odporúča pravidelne konzumovať takmer každému. Už po krátkom čase sa sebe uvidíte veľké pozitívne zmeny.

Pistácie v kuchyni

Stromy (Pistacia Vera) potrebujú asi sedem až desať rokov rastu na slnku v dobre priepustnej pôde, kým poskytnú prvú úrodu. Najväčšími svetovými producentmi sú USA, Irán a Turecko.

Zbierajú sa ručne alebo strojovo od augusta do septembra a musia sa hneď olúpať a sušiť. Okrem maškrtenia samotných orechov sa dajú pistácie spracovať na viacero spôsobov.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});