Zdravá maškrta, vďaka ktorej aj schudnete: Prečo si každý deň dopriať trochu PISTÁCIÍ? Toto všetko v sebe skrývajú!

Chutným zeleným pistáciám sa ťažko odoláva. Nesolené a v prírodnej forme sú veľmi zdravé, dokonca vďaka nim môžete schudnúť. Chcete sa ...

Chutným zeleným pistáciám sa ťažko odoláva. Nesolené a v prírodnej forme sú veľmi zdravé, dokonca vďaka nim môžete schudnúť. Chcete sa o týchto výživných semienkach dozvedieť viac?

Fotogaléria

Ak patríte k ľuďom, ktorí si radi pochutnávajú na rôznych orechoch a orieškoch, tak určite ste neobišli ani semená pistáciových stromov, ktoré majú svoj pôvod v Strednej Ázii a na Blízkom východe.   

Pistácie a zdravie

Ako sme už v úvode spomenuli, sú bohaté na živiny: v 100 gramoch hmotnosti poskytujú asi 560 kalórií, 25 g sacharidov, 45 g tukov, 10 g vlákniny a 23 g bielkovín (na budovanie svalov). K tomu minerálne látky ako hlavne draslík, fosfor, vápnik, magnézium a vitamíny E, B6 a tiamín.

Sú zdravé a predsa z nich priberáte: Dámy, na tieto 4 jedlá si dávajte veľký pozor! Zobraziť článok

Pistácie sú plné antioxidantov, ktoré zabraňujú poškodeniu buniek, znižujú riziko rakoviny, môžu znižovať hladinu cholesterolu a cukru v krvi (majú nízky glykemický index) a zlepšovať krvný tlak, čím eliminujú riziko ochorenia srdca.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});