Sexsymbol nemého filmu Clara Bow: Prežila hlad, smrť priateľa aj pokus o vraždu. Najodpornejšiu vec však na nej spáchal jej otec

Bola jednou z najväčších hereckých hviezd 20. rokov minulého storočia. V mladosti si ale prešla duševným a fyzickým peklom, na ktorom ...

Bola jednou z najväčších hereckých hviezd 20. rokov minulého storočia. V mladosti si ale prešla duševným a fyzickým peklom, na ktorom sa podieľali aj jej najbližší.

Fotogaléria

Clara Gordon Bow sa narodila 29.7.1905 v Brooklyne do chudobnej rodiny, ktorá žila v bezútešnej miestnosti nad schátraným baptistickým kostolom. Nebola prvým dieťaťom svojich rodičov, pred ňou mali ešte dve dcéry, obe ale zomreli ešte ako deti.

Jej otec Robert bol bystrý a schopný muž, ktorý sa mohol dobre postarať o rodinu, ale nevybral sa takou cestou: celé dni sa pretĺkal ako nezamestnaný, a hovorilo sa, že bol veľmi zamilovaný do svojej ženy, ale tá mu lásku neopätovala. Preto sa z nešťastia uchýlil k alkoholu.

Ani matka Sarah nebola ukážkovým rodičom na výchovu. Keď mala Clara 16 rokov, matka vypadla z okna na druhom poschodí, pričom utrpela vážne zranenie hlavy.

Neskôr jej diagnostikovali „psychózu spôsobenú epilepsiou“. Od mladosti sa tak Clara naučila, ako sa o ňu starať počas záchvatov, a ako sa vysporiadať s jej psychotickými stavmi.

Marlon Brando
Strach o deti, obezita, psychické problémy: Neuveriteľné, s čím všetkým zápasil Brando tesne pred smrťou Zobraziť článok

Dievča sa cítilo ako zbavené detstva. Najsmutnejšie bolo, že psychický stav matky sa postupne zhoršoval. Sama raz dcére povedala, že „by bolo oveľa lepšie, keby bola mŕtva“.

Počas jednej februárovej noci v roku 1922 sa Clara zobudila s mäsiarskym nožom na krku, ktorý mala v rukách jej vlastná mama. Šokovaná dcéra odrazila útok a zamkla ju v izbe. Ráno si matka na nočnú epizódu vôbec nepamätala, a neskôr bola odvezená do sanatória. Tam zomrela o rok neskôr ako 43-ročná na epilepsiu.

Trápenie mladej Clary však tým neskočilo. Čítajte ďalej.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});