PIKANTNÉ tajomstvo zlatého veku Hollywoodu: Bohatá a vplyvná herečka navonok žila usporiadaným životom, ALE...

Claudette Colbert patrila k najväčším americkým filmovým hviezdam za posledných sto rokov. Muži sa mohli z jej krásy zblázniť, ale ona ...

Claudette Colbert patrila k najväčším americkým filmovým hviezdam za posledných sto rokov. Muži sa mohli z jej krásy zblázniť, ale ona bola pri vzťahoch mimoriadne diskrétna.

Fotogaléria

Émilie Claudette Chauchoin (*13.9. 1903 - † 30.7. 1996) sa narodila vo Francúzsku do rodiny bankára a cukrárky. Ako s trojročnou jej rodičia emigrovali do New Yorku. S herectvom sa prvýkrát stretla v pätnástich na Washington Irving High School, kde v nej tento talent objavil učiteľ.

Zjavne sa nemýlil, lebo po dvadsiatke už účinkovala v niekoľkých divadelných hrách (1925 – 1929) na Broadwayi. V tom čase prijala aj umelecké meno Claudette Colbert (meno Colbert bolo rodné priezvisko jej babičky).

Jean Harlow, Clark Gable
Sexsymbol 30. rokov Jean Harlow zomrela iba 26-ročná: Jej dych páchol močom, tvrdil Clark Gable, ktorý ju navštívil v nemocnici Zobraziť článok

To už klopal na dvere aj film. V roku 1934 sa Claudette stretla s oscarovým režisérom Frankom Caprom hľadajúcim hlavnú ženskú postavu do nového filmu Stalo sa jednej noci. Hoci sa jej scenár veľmi nepáčil, súhlasila s ponukou. Okrem účinkovania po boku charizmatického Clarka Gablea film získal päť Oscarov, vrátane jedného za najlepšiu herečku pre samotnú Claudette.

V 30. rokoch sa už bola takou slávnou a bohatou hviezdou, že mohla povedať, ako sa bude film nakrúcať. Výhodou bolo, že vedela aj plynulo po anglicky a francúzsky.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});