Brní vám v oku? Ak vám znenazdajky šklbne viečkom, toto sú možné príčiny! Viete, kedy je dôvod OKAMŽITE vyhľadať lekára?

Trhanie očného viečka je naozaj nepríjemné a väčšinou neprejde ani keď na chvíľu zavriete oči. Prečo je to tak?! 

Trhanie očného viečka je naozaj nepríjemné a väčšinou neprejde ani keď na chvíľu zavriete oči. Prečo je to tak?! 

Fotogaléria

Zášklb či brnenie viečka je malý kŕč spôsobený nervom vo svale, ktorý zatvára oko. Tieto jemné, trepotavé svalové kŕče sa v odbornom žargóne nazývajú „fascikulácia“ a označujú malé zväzky svalových vlákien, ktoré možno vidieť a cítiť ako jemné chvenie pod kožou.

Očné viečka sú veľmi citlivé, a preto sú tamojšie svaly obzvlášť vnímavé na rôzne podnety. To znamená aj to, že mnoho rôznych podnetov ich môže ľahko podráždiť. Zvyčajne kŕč po chvíli sám odznie. Ale ak nepríjemnosti pociťujete pravidelne, mali by ste sa pokúsiť identifikovať dôvody.

Rednú vám vlasy? Začnite jesť TÚTO dôležitú potravinu, zlepšíte ich kvalitu a podporíte RAST! Zobraziť článok

1. Chýba vám horčík

Horčík je zodpovedný za hladkú interakciu svalov a nervov, preto jeho nedostatok môže viesť k svalovým kŕčom. Ak vám "šklbá" viečkami, uistite sa, že jete stravu bohatú na horčík s množstvom orechov, ovsených vločiek a strukovín, prípadne si na istý čas nasaďte výživový doplnok bohatý na horčík.

2. Trpíte alergiami

Keď máte alergiu, vo vašom tele sa uvoľňuje histamín. Reakcie sú rôzne. Trhanie očného viečka je jednou z najbežnejších dôsledkov v tejto oblasti spolu s opuchom a svrbením oka. Pomôcť môžu voľnopredajné antihistamínové očné kvapky.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});