Pociťujete úzkosť, stres a neviete zaspať? Pomôžte si osvedčenými trikmi, na účinok TÝCHTO BYLÍN prisahali už naše staré mamy

Ak dokážete zo svojho života vylúčiť stres, tak ste na dobrej ceste udržať si fyzické aj mentálne zdravie. Stres nám znižuje imunitu, ...

Ak dokážete zo svojho života vylúčiť stres, tak ste na dobrej ceste udržať si fyzické aj mentálne zdravie. Stres nám znižuje imunitu, čím sa náš organizmus stáva ľahším terčom pre rôzne choroby.

Fotogaléria

Zvládnuť stres je v dnešnej dobe dôležitou vlastnosťou. Kvôli nemu nevie veľa ľudí pokojne zaspať, čo sa prejaví aj na ich nálade a výkonnosti počas nasledujúceho dňa. A tu je každá pomoc dobrá, hoci aspoň vo forme čaju.

Jasnou jednotkou na upokojenie je odvar z medovky lekárskej (Mellissa officinalis). Zmierňuje srdcové ťažkostí nervového pôvodu a predmenštruačného nepokoja.

Kto trpí ľahkými poruchami spánku, mal by po nej siahnuť – denná dávka sú 2 až 3 šálky. Ak ťažko zaspávate, vychutnajte si jednu šálku (po cca 15 minútach lúhovania) pokojne aj pred večerným odchodom do postele.

Čaj, ktorý vás zbaví tuku
Čaj, z ktorého sa chudne, existuje: Návod, ako si ho pripraviť Zobraziť článok

Úspešne zaberá nielen proti otravným šatovým moliam, ale svojou charakteristickou vôňou zaberá aj proti stresu. Áno, je to fialová levanduľa lekárska (Lavandula spica). Okrem vysušenej vo vrecúšku či vo forme éterického oleja, sa dá užívať aj ako čaj. Uvoľňuje v nás nahromadené napätie. Čaj získate desaťminútovým lúhovaní a scedením dvoch lyžíc jej sušených kvetov.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});