Tomu sa hovorí zdravá rýchlovka! Pripravte si skvelý DOMÁCI chlebík plný vlákniny iba z TROCH ingrediencií

Na prípravu chutného a ľahučkého chlebíka budete potrebovať iba tri ingrediencie: ovsené vločky, ľanovú múku a prášok do pečiva.
  • Zdroj: Getty/Luis Camarasa

Na prípravu chutného a ľahučkého chlebíka budete potrebovať iba tri ingrediencie: ovsené vločky, ľanovú múku a prášok do pečiva.

Ako na to: 

V hlbokej mise zmiešajte ovsené vločky, ľanovú múku, prášok do pečiva, soľ a zalejte vodou. Vypracujte hladkú hmotu, ktorú následne necháte aspoň 30 minút odpočívať.

Medzitým predhrejte rúru na 200 stupňov. 

Roti canai
Chlieb ROTI CANAI z juhovýchodnej Ázie dobýja gastro scénu! Viete si ho ľahko upiecť aj doma, TU je návod, ako na to Zobraziť článok

Na rozpálenej panvici vytvarujte pripravené cesto do tvaru bochníka a vložte do predhriatej rúry na približne 25 – 30 minút. Pečte do zlatista, kým sa na vrchu neobjavia jemné praskliny.

Hotový chlebík vyklopte na mriežku. Najlepšie chutí s pohárom mlieka a trochou džemu. Pri izbovej teplote vydrží dva dni, v chladničke jeden týždeň a v mrazničke až šesť mesiacov. 

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});