Chlieb ROTI CANAI z juhovýchodnej Ázie dobýja gastro scénu! Viete si ho ľahko upiecť aj doma, TU je návod, ako na to

Typický (indický) plochý chlieb roti canai sa zvyčajne servíruje s rôznymi slanými a sladkými plnkami alebo prílohami. Zamestná vás asi ...

Typický (indický) plochý chlieb roti canai sa zvyčajne servíruje s rôznymi slanými a sladkými plnkami alebo prílohami. Zamestná vás asi na hodinu práce, a ďalších osem bude potrebovať na odležanie.

Fotogaléria

Cesto

(na 10 plochých chlebov)

• 520 g pšeničnej múky
• 1 vajce
• 3 lyžičky soli
• 120 g masla alebo podľa potreby
• 1 lyžica kondenzovaného mlieka
• 310 ml vody

Postup

Cesto
Do elektrického miesiča na cesto dáme múku, soľ, vajce, roztopené maslo a kondenzované mlieko. Miesime 10 minút a po troche pridávame vodu. Necháme 10 minút odpočinúť, a potom miesime ešte 5 minút.

Cesto rozdelíme na 10 rovnakých guľôčok. Každú rukami potrieme dostatočným množstvom masla. Potom ich všetky položíme na vymastený plech, prikryjeme potravinovou fóliou a na celú noc odložíme do chladničky.

Prečo by ste mali do CHLEBA pridať med? Už žiadne plytvanie, takto zostane váš bochník ČERSTVÝ neskutočne dlho! Zobraziť článok

Na ďalší deň potrieme pracovnú plochu maslom, položíme na ňu jednu guľôčku a sploštíme ju. Dlaňou ju roztlačíme a následne rozťaháme čo najviac to pôjde.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});