Čučoriedky sú SUPEROVOCÍM, za ktoré vám telo poďakuje: Pre TOTO by ste si ich mali jesť, ALE pozor, ak užívate liek na riedenie krvi!

August je aj mesiacom dozrievania tmavomodrých čučoriedok. Nedajte sa pomýliť malými rozmermi bobúľ,  skrývajú v sebe veľa zdraviu prospešných ...

August je aj mesiacom dozrievania tmavomodrých čučoriedok. Nedajte sa pomýliť malými rozmermi bobúľ, skrývajú v sebe veľa zdraviu prospešných látok.

Fotogaléria

Dajú sa jesť samotné, ale výborne dotvárajú a dochucujú rôzne dezerty, ovocné misy, koláče alebo nápoje. Plody obsahujú triesloviny, vitamíny (A, skupiny, B, C, K) a mnohé iné zdravé látky (antioxidanty, bioflavonoidy, karotenoidy, resveratrol, kyselinu listovú…) a prvky ako horčík, draslík, mangán, železo, meď či zinok, ktoré sú okrem iného aj stavebnými kameňmi pevných kostí a kĺbov.   

Celozrnná galetka
Chrumkavá, šťavnatá celozrnná GALETKA s tvarohom a čučoriedkami: Uvidíte, návšteva nebude chcieť odísť! Zobraziť článok

Navyše nám čučoriedky chránia srdce, zvyšujú celkovú imunitu, zlepšujú nočné videnie a šeroslepotu, chránia pred stareckou demenciou, pomáhajú pri zápale močových ciest a črevných ochoreniach.

Obsiahnuté antioxidanty môžu znížiť zápaly v tele, spomaliť rast nádorov a predchádzať alebo utlmiť rozvoju viacerých druhov rakoviny.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});