Stačí sa HÝBAŤ iba cez víkendy? Vedci majú na vec jasný názor: POZOR, toto sa príležitostným športovcom páčiť nebude!

Nemáte cez týždeň čas alebo sa vám nechce športovať? Štúdia skúmala, či stačí, ak trénujete iba cez víkendy. Výsledok vás prekvapí.
  • Zdroj: Getty/Deagreez

Nemáte cez týždeň čas alebo sa vám nechce športovať? Štúdia skúmala, či stačí, ak trénujete iba cez víkendy. Výsledok vás prekvapí.

Ak pracujete a máte rodinu, je náročné nájsť si čas na šport, napriek tomu, že dobre viete, že pravidelný pohyb je nevyhnutný pre zdravie – psychické, aj to fyzické.

Svetová zdravotnícka organizácia odporúča aspoň 150 minút miernej fyzickej aktivity týždenne, čo zahrňuje chôdzu, jogu, alebo aspoň 75 minút intenzívnej aktivity, ako je jogging alebo HIIT cvičenia.

Ako raz a navždy SCHUDNÚŤ zo stehien? Takto to funguje krok za krokom! 3. bod je STRAŠIAKOM mnohých žien, konečne sa naň odvážte Zobraziť článok

Čo však v prípade, že sa týmito odporúčaniami budete riadiť iba cez víkendy? Za týmto účelom vedci skúmali údaje od viac ako 350 000 ľudí zozbieraných za obdobie 16 rokov.

Chceli vedieť, ako šport ovplyvňuje zdravie a dĺžku života, keď je rozložený na niekoľko dní, niekoľko dní po sebe alebo v prípade, že človek nepestuje žiadny šport. Výskumníci porovnávali športové aktivity s úmrtiami a príčinami smrti, ako je cukrovka, rakovina alebo kardiovaskulárne ochorenia.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});