Diétujete? Pozor na PSYCHICKÉ problémy! O temných stránkach chudnutia sa hovorí málo, TOTO všetko vám hrozí!

Začiatok negatívnej samomluvy, symptómy telesnej dysmorfickej poruchy, denná kontrola bočného profilu v zrkadle, dôsledné sledovanie ...
  • Zdroj: Getty/Tero Vesalainen

Začiatok negatívnej samomluvy, symptómy telesnej dysmorfickej poruchy, denná kontrola bočného profilu v zrkadle, dôsledné sledovanie jedálnička, váženie... To je každodenná rutina tých, čo chudnú.

O jojo efekte po chudnutí sa hovorí veľmi často. O spriatelení sa z vlastným telom na psychickej úrovni už menej. Nie je náročné schudnúť, náročné je udržať si nový životný štýl a prijať svoje nové telo s láskou. Ľudia sa často mylne domnievajú, že chudnutie vyrieši aj ich problémy s prijatím samého seba. Omyl.

Niektorí ľudia si dokonca myslia, že chudnutie vyrieši problémy duševného zdravia. Chudnutie však nie je zázračný liek na všetko, takže títo ľudia budú mať rovnaké problémy ako predtým – ale znásobený pocitom viny, že chudnutie ich nespravilo šťastnejšími.

Ako pripraviť grilovačku, na ktorej sa NEPRIBERÁ? Prinášame výber zdravých alternatív, ktoré na vašom tele nenapáchajú ŽIADNE škody! Zobraziť článok

Štúdia vykonaná na University College London uviedla, že z 1 979 jedincov s nadváhou alebo obezitou, tí, ktorí stratili 5 % alebo viac svojej pôvodnej telesnej hmotnosti, mali o 52 % vyššiu pravdepodobnosť, že budú hlásiť depresívnu náladu, než tí, ktorí zostali v rozmedzí 5 % svojej pôvodnej telesnej hmotnosti.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});