Žltá, chutná, sýta, zdravá a ľahko sa dá pripraviť do konzumovateľného stavu. Jej ďalšou veľkou výhodou je, že aj deti ju milujú. Niet čo váhať.
Fotogaléria
Varená kukurica si vydobyla popri zmrzline, langošoch a hot-dogoch (po našom nepochopiteľne vopcháčikoch) svoje miesto na letných plážach. Šťavnatá a jemne posolená či s maslom dokáže rýchlo zahnať hlad po jašení sa vo vode. Výhodou niektorej pláže/kúpaliska je, že tu si ju viete bezpracne kúpiť hotovú.
Nebojte sa jej ale ani doma, rodina vás bude za ňu milovať. Stačí si len vybrať čerstvé a nepoškodené klasy vo svojich potravinách a uvariť. Ako? Hneď prezradíme. Vhodné kukuričné klásky spoznáte podľa stavu listov a svetložltých „fúzov“. Suché a zvädnuté neberte.
Výber redakcie
- Jedlá z plážových stánkov, ktoré dajú PORIADNE zabrať postave: Tieto dve majú EXTRÉMNE vysoké kalorické hodnoty, vyhnite sa im! Zobraziť článok
- Kráľovná letnej zeleniny: Jej zdravotné účinky sú nesporné, ale cuketa aj zasýti a nemá takmer ŽIADNE kalórie! AHA, ako si ju jednoducho pripravíte Zobraziť článok