Poddajte sa chuti varenej kukurice: Poznáte malý TRIK, ako ju mať dokonalú? A ako dlho treba túto dobrotu variť, aby bola mäkká, šťavnatá?

Žltá, chutná, sýta, zdravá a ľahko sa dá pripraviť do konzumovateľného stavu. Jej ďalšou veľkou výhodou je, že aj deti ju milujú. Niet ...

Žltá, chutná, sýta, zdravá a ľahko sa dá pripraviť do konzumovateľného stavu. Jej ďalšou veľkou výhodou je, že aj deti ju milujú. Niet čo váhať.

Fotogaléria

Po príchode domov kukuricu optimálne ešte v ten deň uvarte. Vyberte dostatočne veľký hrniec, aby boli všetky klasy potopené. Klasy ošúpte od listov a zbavte ťahavých fúzikov, ale listy vložte späť do hrnca k varenie, kukurica tak bude oveľa chutnejšia.

TOTO ovocie a zeleninu v chladničke dobre oddeľte: Ak sú vedľa seba príliš blízko, RÝCHLEJŠIE sa pokazia! Zobraziť článok

Aby taká aj ostala, tak ju od dosiahnutia varu vody varte maximálne 15 minút. Potom hrozí, že bude skôr tvrdá ako mäkšia.

Tip: Kukurica je lahodná aj ugrilovaná, tak myslite na ňu ako na zeleninovú prílohu k mäsu pri najbližšej opekačke/grilovačke.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});