Poznáte NAJINTELIGENTNEJŠIE ženy šoubiznisu? Len jedna z nich sa pýši s IQ 190, Sharon Stone s IQ 154 však TROMFLA bohyňa popkultúry!

Sú krásne, úspešné, talentované a navyše aj inteligentné. Tak tie sa veru vedeli narodiť. Ale buďte dámy dobroprajné, všetci predsa potrebujeme ...

Sú krásne, úspešné, talentované a navyše aj inteligentné. Tak tie sa veru vedeli narodiť. Ale buďte dámy dobroprajné, všetci predsa potrebujeme svoje idoly.

Fotogaléria

Portál o psychológii Psychology Spot tvrdí, že inteligencia je dedičná na 40-60 %, a že IQ dieťaťa závisí od prostredia, v ktorom vyrastá a tiež od toho, ako sa mu rodičia venujú. Ktoré ženy patria medzi tie šťastné?

Nicole Kidman (IQ 132)

Oscarová austrálsko – americká herečka a producentka patrí k najuznávanejším hviezdam šoubiznisu. V začiatkoch kariéry zaujala filmami ako Navždy a ďaleko, Dni hromu, Úplné bezvetrie či Batman navždy. Jej prirodzený herecký talent sa objavil už počas základnej školy, a nebránila sa mu.

Herectvo poctivo vyštudovala v Sydney a Melbourne. Okrem kariéry sa môže pochváliť aj IQ s hodnotou 132. Inteligenciu zrejme zdedila po rodičoch, otec bol biochemik, klinický psychológ a spisovateľ, mama inštruktorka ošetrovateľstva.

Nicole Kidman
Genetika zafungovala dokonale! Nicole Kidman ukázala svoju mamu: Nebudete veriť, ako veľmi sa podobajú Zobraziť článok

Jodie Foster (IQ 132)

Jej herecké výkony sú na plátne výnimočné (Mlčanie jahniat, Taxikár, Znásilnenie, Anna a kráľ, Návrat Sommersbyho, Elysium). Okrem hereckého talentu je známa aj bystrou mysľou.

Naučila sa čítať ako trojročná, s vyznamenaním vyštudovala Yalskú univerzitu a ovláda angličtinu, francúzštinu, taliančinu, španielčinu a nemčinu. S IQ 132 je členkou Mensy. Ako 50-ročná sa priznala k lesbickej orientácii. Vo voľnom čase cvičí jogu, kickbox, karate a aerobic.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});