Rozprávate sa so svojím domácim miláčikom? Je to detinské správanie, alebo HLÚPOSŤ? Teraz sa dobre podržte, niečo iné tvrdia VEDCI

Pripadá vám komunikácia so zvieratami smiešna? Podľa vedy to môže naznačovať špeciálnu inteligenciu!

Pripadá vám komunikácia so zvieratami smiešna? Podľa vedy to môže naznačovať špeciálnu inteligenciu!

Fotogaléria

Niektorým ľuďom sa môže zdať trochu zvláštne, keď sa iní rozprávajú so zvieratami. Ale podľa vedy je to naopak! Ak aj vy "poľudšťujete" zvieratá ľudskou rečou, pravdepodobne ste veľmi inteligentná.

Stresuje vás komunikácia s novými ľuďmi? Odteraz bude zoznamovanie HRAČKA! 3 témy, vďaka ktorým ovládnete každý dialóg Zobraziť článok

Dr. Nicholas Epley je profesor behaviorálnej psychológie na Chicagskej univerzite a zaoberá sa antropomorfizmom, teda "poľudšťovaním" nehumánnych vecí, ako sú zvieratá či dokonca predmety.

Odborník vysvetľuje, že antropomorfizácia bola historicky často vnímaná ako znak detinského správania alebo hlúposti, napriek tomu, že je našou každodennou súčasťou, aj keď si to často vôbec neuvedomujeme.

Okrem rozhovorov s mačkou či psom, často vedieme rozhovory s naším autom, plyšákom alebo dokonca s kávovarom. Ale prečo to robíme? Behaviorálny psychológ uvádza tri možné dôvody:

  • všade vidíte tváre,
  • predpokladáte, že veci, ktoré sa vám páčia, majú myšlienky,
  • spájate ľudské vlastnosti s nepredvídateľnosťou.

Všetky tieto dôvody sú znakom vašej prirodzenej tendencie vidieť všade ľudské črty, čo úzko súvisí s vašou sociálnou inteligenciou.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});