Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Nemôžete večer zaspať? Tento príjemný ZLEPŠOVÁK vyskúšajte ešte dnes a uvidíte, že zaspíte ako Šípová Ruženka!

Rýchla doba západnej spoločnosti sa prejavila aj na našom spánku. Jednak ho máme nedostatok, a zároveň stráca na kvalite. Na problémy ...
  • Zdroj: Getty/Harbucks

Rýchla doba západnej spoločnosti sa prejavila aj na našom spánku. Jednak ho máme nedostatok, a zároveň stráca na kvalite. Na problémy s ním sa sťažujú aj mladí ľudia.

Na záslužný výskum ohľadom vzťahu sexu a spánku sa podujali holandskí vedci z Univerzity v Groningene. Tí na vzorke 256 vysokoškolákov oboch pohlaví viedli 14 dní záznam s podrobnosťami o ich spánku a sexuálnej aktivite. Do úvahy sa brala aj konzumácia alkoholu, menštruácia a „nezvyčajné udalosti“, ktoré sa stali pred spaním.

Je dobre známe, že sex produkuje v mozgu hormóny upokojujúce náš organizmus a ktoré ho pripravujú na spánok. Samé dobre viete, že po sexe a orgazme vám partner zaspí často ešte skôr, ako stihne nejakú milostnú dohru. Otočí sa… a zaspí.

Takéto intenzívne ORGAZMY odteraz budete chcieť každý večer: 4 sexuálne POLOHY, a tá posledná vám poskytne úžasnú stimuláciu klitorisu! Zobraziť článok

Z výskumu holandských odborníkov vyplýva, že sexuálne aktivity vo dvojici spojené s orgazmom (ktorý častejšie zažívajú muži ako ženy) skracujú čas potrebný k zaspatiu o pätinu. Zaujímavé je, že po masturbácii sa rovnaký účinok nedostavil.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});