Pod jej TYRANSKOU KRUTOVLÁDOU zomrela polovica Madagaskaru: Šialená Ranavalona sa k moci dostala mečom a krvou, následne rozpútala PEKLO!

Ostrov pri východnom pobreží Afriky je dnes jedným z vysnívaných dovolenkových miest, ale v neistých časoch panovania Ranavalony I.  ...
  • Zdroj: Wikipédia, Pixabay

Ostrov pri východnom pobreží Afriky je dnes jedným z vysnívaných dovolenkových miest, ale v neistých časoch panovania Ranavalony I. býval živým peklom.

Časy brutality

Dňa 1.8. 1828 bola Ranavalona I. vyhlásená za kráľovnú Madagaskaru (počas neskoršieho tajného obradu mala byť pomazaná krvou čerstvo zabitého býka). Medzi jej prvé rozkazy patrilo zabitie nepohodlných súperov a tvrdé presadzovanie tradičných hodnôt.

Zrušila takmer všetky dohody zosnulého manžela – odstavila kresťanských misionárov, zrušila obchodné dohody s Francúzskom a Anglickom, čo vyvrcholilo aj bojovým stretom s francúzskym námorníctvom. Presadzovala politiku izolácie, sebestačnosti bez ekonomického a politického vplyvu iných mocností.

Kleopatra
Kleopatrine sexuálne chúťky zatienili aj pyramídy: Zviedla mocných milencov, bola majsterkou ORÁLNEHO SEXU a organizovala divoké orgie Zobraziť článok

Nastali časy brutálnej disciplíny. Ak bol niekto podozrivý z odporu, musel prejsť skúškou lojality. Nešťastník dostal zjesť tri kuracie kože a jedovatý orech tangena. Svoju nevinu dokázal tým, že kože späť vyvracal.

Tortúru takmer absolvoval aj jej bývalý milenec (v časoch keď už bola kráľovou, a on sa zamiloval do inej). Ako vysoký dôstojník však odmietol podstúpiť túto tortúru, za čo ho prebodli kopiou. Vážnejšie obvinenia sa riešili mučením s postupnou amputáciou končatín.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});