Ako dlho môžete SKLADOVAŤ kuracie mäso v chladničke? Táto vedomosť vás môže ochrániť pred vysoko nebezpečnou NÁKAZOU

Kuracina patrí v slovenských rodinách k najobľúbenejšiemu mäsu. Od soté po rezne sa pravidelne objavuje na našich stoloch. Len ju mať ...

Kuracina patrí v slovenských rodinách k najobľúbenejšiemu mäsu. Od soté po rezne sa pravidelne objavuje na našich stoloch. Len ju mať stále po ruke a čerstvú.

Fotogaléria

Čerstvosť a nezávadnosť kuracieho mäsa si predlžujeme v chladničke a mrazničke. Práve chlad pomáha spomaľovať množeniu sa baktérii. Nezaškodí však vedieť, aká je odporúčaná doba jeho skladovania. Tento zdravý a chutný zdroj bielkovín je veľmi náchylný na bakteriálnu kontamináciu. Preto je dôležité ho správne pripraviť, skladovať aj variť.

Sú potraviny, ktoré do mrazničky NEPATRIA, inak si zbytočne urobíte škodu a OHROZÍTE svoje zdravie: Pozrite sa na zoznam! Zobraziť článok

Surové kuracie mäso môže obsahovať salmonelu. Minimálna odporúčaná teplota varenia je 74 °C, aby sa predišlo nákaze z potravín spôsobených baktériami a parazitmi. Tie sa prejavujú zažívacími ťažkosťami a teplotou.

Hydina v chladničke

  • Surové mäso z hydiny (kura, sliepka, morka) sa tu odporúča skladovať maximálne 2 dni, a to v uzatvorenej nádobe z ktorej nepresiakne von šťava.
  • Varené/pečené mäso tu môžete bezpečne uchovávať maximálne 4 dni.  Pri predpoklade, že to má byť viac dní, uložte ho radšej do mrazničky.

Hydina v mrazničke

  • Surové mäso sem pokojne umiestnite až na 9 mesiacov, celé kura v jednom kuse až rok.
  • Varené/pečené mäso v mrazničke vydrží maximálne pol roka.
Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});