Pod jej TYRANSKOU KRUTOVLÁDOU zomrela polovica Madagaskaru: Šialená Ranavalona sa k moci dostala mečom a krvou, následne rozpútala PEKLO!

Ostrov pri východnom pobreží Afriky je dnes jedným z vysnívaných dovolenkových miest, ale v neistých časoch panovania Ranavalony I.  ...
  • Zdroj: Wikipédia, Pixabay

Ostrov pri východnom pobreží Afriky je dnes jedným z vysnívaných dovolenkových miest, ale v neistých časoch panovania Ranavalony I. býval živým peklom.

Vo výnimočných prípadoch sa stáva, že aj neurodzený občan sa môže stať vladárom krajiny. Ramava sa narodila v roku 1788 do obyčajnej rodiny v kmeni Merina. Jej otec sa však dozvedel o pripravovanej vražde budúceho kráľa a prezradil to svojmu pánovi. 

Zákerné prisahanie sa podarilo včas prekaziť, a kráľ z vďačnosti za dôležitú informáciu prijal dievča do paláca s tým, aby sa vydala za jeho následníka trónu Radáma I.

SEXUÁLNE INTRIGY neobišli ani mocné ženy histórie: Z čoho obvinili Máriu Antoinettu a Katarínu Veľkú? Pozor, len pre SILNÉ ŽALÚDKY! Zobraziť článok

Po svadbe prijala meno Ranavalona a stala sa prvou z jeho dvanástich manželiek. Nebola jeho obľúbenou a ich vzťah bol bezdetný. Keď však jej kráľovský manžel v lete 1829 v bolestiach zomrel, rýchlo konala vo svoj prospech.

Zmobilizovala skupinu vojakov zo svojho kmeňa a násilím obsadila palác. Podľa ochrancov tradičného nástupníctva nemala na trón nárok, ale proti sile jej mečov nemali v tejto otázke veľmi na výber.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});