Nepodceňujte DEHYDRATÁCIU! Tento jednoduchý TEST pravdepodobne vyskúšate okamžite: Zistite, či vaše telo nepotrebuje vodu

Dobre hydratované telo nie je len sezónna (letná) záležitosť, ale treba na to pravidelne dbať počas celého roka (aj v zime). Či pijete ...

Dobre hydratované telo nie je len sezónna (letná) záležitosť, ale treba na to pravidelne dbať počas celého roka (aj v zime). Či pijete dostatok vody, odhalíte jednoduchým testom.

Fotogaléria

Pociťujete nevoľnosť, máte závraty alebo rozmazané videnie? To všetko môžu byť príznaky, že vám chýbajú v tele tekutiny. Téme sa venoval aj web fm104.ie.

Sila týchto čajov vás prekvapí: V otázke ŠTÍHLOSTI a zdravia dokážu hotové zázraky! Zobraziť článok

Hlavne leto je obdobím, kedy by sme mali mať vždy po ruke minimálne fľašu s vodou, z ktorej si môžete pravidelne upíjať. Ak už pociťujete smäd, tak je najvyšší čas si dať pár dúškov.

V horúčavách však opatrne s prechladenými nápojmi, pri ktorých jednak riskujete angínu (nárazovo ľadový nápoj na rozhorúčené hrdlo) aj fakt, že osvieženie je len krátkodobé a pre telo náročné, lebo studenú tekutinu musí v sebe trochu ohriať, čo ho stojí úsilie a energiu navyše.

Studená voda okrem toho sťahuje svaly žalúdka, čím sa obmedzí množstvo tekutiny, ktoré môže prijať. Radšej zvoľte vlažný nápoj.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});