Prečo vám vagína PÁCHNE po rybách? TOTO sú 3 možné príčiny, návštevu gynekológa neodkladajte v dvoch prípadoch!

Každá ženská pošva má svoju charakteristickú vôňu. Po kúpeli je dokonca pre mužov veľmi príťažlivá. Ale iba za podmienok, že je zdravá, ...
  • Zdroj: Getty/Doucefleur

Každá ženská pošva má svoju charakteristickú vôňu. Po kúpeli je dokonca pre mužov veľmi príťažlivá. Ale iba za podmienok, že je zdravá, inak pred ňou radšej odvrátia tvár.

3. Pohlavne prenosná infekcia

Treticu nám uzatvára pohlavne prenosná infekcia spôsobená parazitom, ktorá sa môže okrem „vône“ prejaviť aj penivým výtokom (sivý, zelený, biely, žltý), trichomoniáza. Medzi jej príznakmi sa nepopulárne objavuje aj nekomfort v podbrušku, a opäť pálivý pocit pri močení aj sexe.

Liečbu antibiotikami opäť nasadzuje váš ošetrujúci lekár. Odporúča sa, aby sa preliečil aj váš sexuálny partner/partneri a nedošlo k opätovnej nákaze. Riziko pohlavne prenosných infekcii výrazne zníži používanie prezervatívu.

Beautiful woman's body with flower covering her intimate place in the bathroom
Prirodzená vôňa vagíny dokáže mužov pekne rozpáliť: Dámy, zabudnite na vylepšováky, v hre sú tieto dobroty! Zobraziť článok

Za inými dočasnými príčinami zápachu rýb z je napríklad po vaginálnom styku prítomnosť ejakulátu, ktorý reaguje s mikroflórou pošvy. Občas sa tak môže prejaviť aj prítomnosť zabudnutého menštruačného tampónu alebo sexuálnej pomôcky.

Ste si istá, že navštevujete dobrého gynekológa? Ak nespĺňa týchto 5 bodov, okamžite berte NOHY NA PLECIA! Zobraziť článok

Nepodceňujte ani preventívne gynekologické prehliadky, ktoré môžu včas odhaliť aj rakovinu krčka maternice alebo rakovinu vagíny. Jedno je isté, pri podozrení na nejaký gynekologický problém je lepšie sa čím skôr objednať k príslušnému lekárovi a nečakať, že „veď ono to samé prejde“. Neprejde, a môže to byť potom horšie a prípadná liečba dlhšia či náročnejšia!

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});