Prečo vám vagína PÁCHNE po rybách? TOTO sú 3 možné príčiny, návštevu gynekológa neodkladajte v dvoch prípadoch!

Každá ženská pošva má svoju charakteristickú vôňu. Po kúpeli je dokonca pre mužov veľmi príťažlivá. Ale iba za podmienok, že je zdravá, ...
  • Zdroj: Getty/Doucefleur

Každá ženská pošva má svoju charakteristickú vôňu. Po kúpeli je dokonca pre mužov veľmi príťažlivá. Ale iba za podmienok, že je zdravá, inak pred ňou radšej odvrátia tvár.

Možno sa vám už stalo, že ste z nej občas zacítili nevábny závan rybaciny. To je jasné znamenie, že tam dolu nie je niečo v poriadku. Najčastejšie a jedná o tri príčiny tohto stavu.

1. Bakteriálna vaginóza

Narušené prirodzené prostredie vagíny v ktorom prevládajú „zlé baktérie“ je bakteriálna vaginóza. Tú sprevádzajú výtoky (sivý, zelený, biely), pocit svrbenia a pálenie pri močení.

Uhnať si vaginózu viete napríklad pri milovaní, ak partner nepoužije kondóm, alebo pri novom či viacerých sexuálnych partneroch. Ak už vznikne tento problém, dá sa vyriešiť návštevou gynekológa a antibiotickou liečbou.    

Ako TAM DOLU chutíme? Ako RUŽA, mladé víno, či slané maslo, priznali sa muži (aj lesbické partnerky), ktorí hodnotili vlhké mušličky! Zobraziť článok

2. Pot 

Dočasne za pachom rybaciny môžete nájsť aj telesný pot. Hlavne, ak po nejakom športovom výkone ostanete v prepotenej spodnej bielizni. Tu sa pot prejaví zmenou vône vagíny, a občas sa dostaví mierne svrbenie.

Nie je to však nič, čo by sa nedalo vyriešiť dôkladnou osobnou hygienou v teplej vode. Na čisté intímne partie si doprajte priedušné bavlnené oblečenie. Nie však tango nohavičky!

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});