Vysoký cholesterol vážne OHROZUJE vaše zdravie: Tento LACNÝ domáci nápoj si s ním dokáže poradiť! Čo budete potrebovať?

Dobré a účinné nápady nemusia byť vždy náročné a drahé. Občas sa pomoc nájde aj v čisto prírodnej forme, a doslova za pár centov. Tak ...

Dobré a účinné nápady nemusia byť vždy náročné a drahé. Občas sa pomoc nájde aj v čisto prírodnej forme, a doslova za pár centov. Tak prečo to nevyskúšať?

Fotogaléria

Na prípravu nápoja budete potrebovať:

● 5 strúčikov cesnaku
● šťavu z jedného citróna
● akáciový med
● cca 3 – 5 dcl vody

Potraviny, ktoré vážne OHROZUJÚ SRDCE: Skúste ich spotrebu znížiť na minimum a vyhnite sa srdcovo-cievnym problémom Zobraziť článok

Postup: 

Do väčšej šálky prevarenej a vychladnutej vody najprv pridajte citrónovú šťavu, potom cca 1 PL akáciového medu, a nakoniec nakrájané strúčiky cesnaku. Všetko dôkladne rozmixujte tyčovým mixérom.

Vzniknutú tekutinu schlaďte v chladničke, ku konzumácii bude pripravená za jeden/dva dni. Nápoj sa má piť najlepšie pred jedlom, v malých dávkach – približne 4 cl (menší frťaň).

*Cholesterol je životne dôležitou látkou, ktorá je súčasťou bunkových membrán, nervových obalov, steroidných hormónov a žlčových kyselín. Väčšina nášho cholesterolu nepochádza zo stravy, ale syntetizuje sa priamo v organizme. Najväčšia koncentrácia je v tkanivách, kde sa syntetizuje (pečeň), alebo kde sa nachádzajú pevnejšie bunkové membrány (mozog, miecha).

Cholesterol je známy v súvislosti s kardiovaskulárnymi ochoreniami. Jeho odporúčaný maximálny príjem u nešportujúcej populácie je 300 mg denne (to je napr. 1 / ½ vajíčka). (zdroj: Wikipédia)

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});