Vedci zostavili rebríček DESIATICH najzdravších typov zeleniny a byliniek: VÍŤAZ vás prekvapí, šup s ním do kvetináča!

Pokiaľ ide o zdravé stravovanie, iste poznáte zaužívané pravidlá. Ideálne päť kusov ovocia a zeleniny denne, k tomu zdravé sacharidy ...

Pokiaľ ide o zdravé stravovanie, iste poznáte zaužívané pravidlá. Ideálne päť kusov ovocia a zeleniny denne, k tomu zdravé sacharidy z celozrnných výrobkov, bielkoviny a kvalitné nenasýtené mastné kyseliny. Ale čo samotný šalát? Ktorý sa oplatí najviac?

Fotogaléria

To, že špenát je zdravý nie je žiadna novinka. V štúdii je na 5. mieste vďaka množstvu živín podobných tým, ktoré sa nachádzajú v mangolde, ale sú o niečo menej koncentrované. Sú to vitamíny skupiny B, vitamín C a beta karotén, ako aj množstvo minerálov.

Aj obyčajná omeleta môže byť omnoho chutnejšia: Inšpirujte sa týmto skvelým nápadom! Zobraziť článok

Štvrté miesto prekvapilo! Nešplhá sa naň samotná cvikla, ale jej listy. V zeleni je ešte viac betakaroténu a vápnika ako v samotnej hľuze. Sú tam aj ďalšie minerály a vitamíny.

Mangold obsadil tretie miesto. Okrem iného obsahuje veľa vitamínu C a vitamínov skupiny B a tiež betakarotén, prekurzory vitamínu A. Poskytuje aj minerály ako horčík, železo a vápnik.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});