Vedci zostavili rebríček DESIATICH najzdravších typov zeleniny a byliniek: VÍŤAZ vás prekvapí, šup s ním do kvetináča!

Pokiaľ ide o zdravé stravovanie, iste poznáte zaužívané pravidlá. Ideálne päť kusov ovocia a zeleniny denne, k tomu zdravé sacharidy ...

Pokiaľ ide o zdravé stravovanie, iste poznáte zaužívané pravidlá. Ideálne päť kusov ovocia a zeleniny denne, k tomu zdravé sacharidy z celozrnných výrobkov, bielkoviny a kvalitné nenasýtené mastné kyseliny. Ale čo samotný šalát? Ktorý sa oplatí najviac?

Fotogaléria

Petržlenová vňať to dotiahla na osmičku, pretože je oveľa viac ako iba ozdoba alebo korenie. Obsahuje vitamíny zo skupiny B, betakarotén ako prekurzor vitamínu A, vitamín E, kyselinu listovú a množstvo minerálov.

Obsahuje betakarotény, vitamíny B, folát a vitamín C. Reč je o valeriánke nazývanej aj poľníček. Extrémne podobné hodnoty má zároveň aj rukola. Všetky prednosti ju zaradili na siedme miesto.

Karfiolovo-šošovicové placky
Zdravé a chutné karfiolovo-šošovicové placky: Jedna porcia má len 636 kcal a dokonale zasýti! Zobraziť článok

Čakanka je šiesta najzdravšia potravina, ktorá sa môže pochváliť množstvom vlákniny, ktorá zasýti na dlhšie a reguluje činnosť čriev. Je tiež bohatá na draslík, kyselinu listovú a zinok, ako aj vitamíny A, B a C.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});