Mrcha zo seriálu Hra o Tróny: Aj Lena Headey má skúsenosť so škandalóznym filmovým producentom, ktorý ju sexuálne obťažoval

Milovníci historických seriálov určite pred časom neobišli ani epickú sériu Hra o tróny (Game of Thrones). Jednou z hlavných úloh bola ...

Milovníci historických seriálov určite pred časom neobišli ani epickú sériu Hra o tróny (Game of Thrones). Jednou z hlavných úloh bola kráľovná Cersei Lannister.

Fotogaléria

A tú ste buď milovali, alebo nenávideli. Nič medzi tým neexistovalo. Vypočítavú a chladnokrvnú Cersei skvele stvárnila anglická herečka Lena Headey (49).

Ako ženská hlava najmocnejšej rodiny vo Westerose plánovala, likvidovala a manipulovala so všetkými, ktorí by jej alebo jej deťom stáli v ceste.

Jodie Comer
Táto herečka je aktuálne NAJKRAJŠOU ženou sveta, tvrdí známy plastický chirurg! Ale na zozname sú aj ďalšie Zobraziť článok

Lena Katherine Headey sa narodila v britskom zámorskom teritóriu Bermudy v Hamiltone 3.10. 1973. Jej otec bol miestny policajt, ale keď mala Lena päť rokov, rodina sa presťahovala späť do Anglicka. Tu vyrastala ako bežná mladá slečna.

Jej herecký talent si všimol kastingový agent počas účinkovania v Kráľovskom národnom divadle počas školského predstavenia. Ten ktorý ju dostal na konkurz do prvej televíznej úlohy.

Ako 17 ročná si zahrala vo filme Vodný svet. Neskôr Aberdeeen, Vojna policajtov, Dredd či akčný horor The Purge.  

Gwyneth Paltrow, Brad Pitt
Šokujúce priznanie Gwyneth Paltrow: Stále milujem Brada! Ale čo na to herečkin manžel, predýcha to? Zobraziť článok

Kráľovnú si v Game of Thrones nezahrala prvýkrát. Predtým stvárnila spartskú Gorgo vo filme 300, kde jej manžel Leonidas (Gerard Bultler) bojoval pri Termopylách proti perzskej presile kráľa Xerxesa.

Film zaslúžene vrhol na Lenu priaznivé svetlo. O dva roky neskôr objavila v Terminátorovi: Príbeh Sarah Connorovej.

Ani po poslednej klapke Game of Thrones (2011 – 2019) nezaháľala. Navyše aj počas nakrúcania seriálu súbežnej pracovala na iných projektoch, kde buď prepožičala hlas alebo sa v nich objavila ja naživo (napr. Big Mama v Rise of the Teenage Mutant Ninja Turtles či fantasy The Dark Crystal: Age of Resistance..).

Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});