Geniálny Einstein mal niekoľko LÁSOK: Mimomanželský pomer so sesternicou, ktorú si aj vzal, no NEODOLAL ani vydatej ruskej špiónke

Láska je neskutočne silná vec. Ak sa zamiluje chlap, tak rozum ide bokom, nech je akokoľvek veľký. Pod nátlakom lásky totiž kapitulujú ...

Láska je neskutočne silná vec. Ak sa zamiluje chlap, tak rozum ide bokom, nech je akokoľvek veľký. Pod nátlakom lásky totiž kapitulujú aj géniovia.

Fotogaléria

Zamilovaný do manželky sochára

Po Elsinej smrti si vedec začal písať s Margaritou Konenkovou (rod. Margarita Ivanovna Vorontsova), ktorá bola v tom čase manželkou slávneho sochára Sergeja Konenka. Čo však vtedy Einstein netušil, bol fakt, že obaja manželia boli aj aktívnymi členmi sovietskej špionážnej siete.

A agentka Margarita sa zaujímala viac o jeho mozog, ako iné telesné orgány. Podľa rozkazu z vedenia strany mala získať nejaké informácie o pripravovanej americkej atómovej bombe. Lenže Einstein nebol v tíme vývojárov (projekt Manhattan), hoci sa poznal s vedcami, ktorí v ňom pracovali.  

Ženy brutálnych DIKTÁTOROV: Stalin, Chruščov a Lenin ich podvádzali, ponižovali ale aj milovali. Ako skončili? Zobraziť článok

Koncom 2. svetovej vojny musela Margarita opustiť Ameriku a vrátiť sa do Ruska. Ich kontakt sa ale neprerušil. Naďalej si láskyplne dopisovali, pričom ju v listoch oslovoval ako Almar, čo bola prezývka vytvorená z ich krstných mien.

Bola jednou z jeho životných lások. Čo k nemu skutočne cítila nie je známe, no z ich korešpondencie je pravdepodobné, že príťažlivosť bola čiastočne vzájomná. Einstein bol povestný svojím humorom, ktorý ženám imponoval.  

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});