NOVÝ a BEZCHYBNÝ úsmev iba po 3 návštevách zubára? Dnes už sa to dá! Toto je riešenie pre všetkých, ktorých trápia komplexy zo zubov

Roky vás trápi estetika vašich zubov? Len tri návštevy u zubára môžu vyriešiť vaše problémy s nedokonalým úsmevom!

Roky vás trápi estetika vašich zubov? Len tri návštevy u zubára môžu vyriešiť vaše problémy s nedokonalým úsmevom!

Fotogaléria

Konečne biele zuby!

Kvalitné keramické fazety zostanú krásne biele roky. „Fazety vydržia na zuboch pri správnej starostlivosti aj desať. Ich špeciálna povrchová úprava zabraňuje tomu, aby sa na nich robili fľaky od nápojov alebo jedál,“ vysvetľuje stomatologička.

Ľudí v najlepších rokoch sme sa pýtali: Čo by ste odkázali dnešným mladým? Odpovede dojímajú a inšpirujú zároveň Zobraziť článok

„Veľkou výhodou faziet je aj to, že môžu pomôcť zmeniť nepeknú farbu zubov spôsobenú napríklad fajčením. Určite však nenahrádzajú dentálnu hygienu ani bielenie zubov,“ dodáva MDDr. Romina Tvrdoňová. Biele zuby dosiahneme kombináciou niekoľkých faziet na najviac viditeľných, najčastejšie predných zuboch a bielením ostatného chrupu.

Kedy zubom nepomôže fazeta?

Fazeta sa spája s predným povrchom zuba. Nedokáže pomôcť v prípade, ak treba prekryť veľkú časť zuba, ktorý bol úrazom alebo inak poškodený z inej ako len vonkajšej strany. „Kým fazeta sa aplikuje iba na vonkajšiu časť zuba, takzvaná korunka sa lepí na celý zub, na všetky jeho strany.

Dnešná stomatológia, vďaka adhezívnej technike lepenia, ponúka možnosť tvorenia rôznych „polokoruniek“ či „trištvrťových“ koruniek. Pred jej nasadením je potrebné zub zbrúsiť vždy viac než pred aplikáciou fazety,“ upozorňuje stomatologička z kliniky Dr. Martin.

Fazetou sa taktiež nedá nahradiť zub, ktorý úplne chýba. Tento problém sa rieši iba implantátom – umelou zubnou náhradou.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});