NOVÝ a BEZCHYBNÝ úsmev iba po 3 návštevách zubára? Dnes už sa to dá! Toto je riešenie pre všetkých, ktorých trápia komplexy zo zubov

Roky vás trápi estetika vašich zubov? Len tri návštevy u zubára môžu vyriešiť vaše problémy s nedokonalým úsmevom!

Roky vás trápi estetika vašich zubov? Len tri návštevy u zubára môžu vyriešiť vaše problémy s nedokonalým úsmevom!

Fotogaléria

Tri návštevy u zubára a je to!

Vo väčšine prípadov postačia tri návštevy u zubára.

Prvá návšteva: posúdenie, či fazety skutočne pomôžu. Zubár tiež odporučí materiál, z ktorého majú byť vyrobené. „Kompozitné dokáže zhotoviť stomatológ v ambulancii, keramické vyrába zubný technik, čo trvá dlhšie,“ vysvetľuje R. Tvrdoňová. Niekedy stačí na skorigovanie problému len jedna alebo dve fazety.

„Pri rozsiahlejších prácach sa zhotovuje tzv. mock-up. Ide o predbežnú vizualizáciu finálnych faziet pomocou dočasného materiálu. S pacientom si odsúhlasíme tvar, postavenie a prípadne farbu faziet.“

Na druhej návšteve: po zavedení lokálnej anestézie stomatológ pripraví povrch zubov na aplikáciu faziet. To znamená, že ich jemne zbrúsi. „Keďže fazety sú tenké, nie je potrebné také zásadné zbrúsenie skloviny ako napríklad pri korunkách,“ pokračuje stomatologička z kliniky Dr. Martin. Kým budú hotové finálne fazety, na zuby sa nalepí dočasná náhrada.

Na poslednej, tretej návšteve: v lokálnej anestézii sa nalepia na zuby na mieru vyrobené fazety. Adhezívna technika, ktorou sa fazety na zuby fixujú, je pri správnom prevedení zárukou pevnej väzby medzi zubom a fazetou.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});