Prevárate v kanvici DRUHÝKRÁT tú istú vodu? Keď zistíte, čo všetko vám hrozí, už NIKDY to neurobíte!

Možno máte taký zvyk aj vy, ale verte tomu, že po nasledujúcich riadkoch sa ho nadobro vzdáte. Tu sa šetriť na pár deci vody naozaj neoplatí, ...

Možno máte taký zvyk aj vy, ale verte tomu, že po nasledujúcich riadkoch sa ho nadobro vzdáte. Tu sa šetriť na pár deci vody naozaj neoplatí, lebo si zarábate na poriadne zdravotné riziká.

Fotogaléria

Pravdepodobne aj vy si dennodenne zohrievate v rýchlovarnej kanvici vodu na kávu alebo čaj. Šetrí to čas a je to jednoduché. Za pár minút máte v hrnčeku horúcu vodu. Lenže, podľa výskumov voda po uvarení mení svoje zloženie. Varom sa z nej odparujú škodlivé látky, preto je ideálna na konzumáciu.

Ak sa však tá istá voda prevarí druhý či tretíkrát, začnú sa v nej hromadiť rôzne chemické zlúčeniny, ktoré môžu mať negatívny vplyv na náš organizmus.

VAU, takto ľahko a rýchlo vyčistíte rýchlovarnú kanvicu: Dámy, ide to aj bez páchnuceho octu! Zobraziť článok

O čo presne ide?

Dusičnany sa najčastejšie nachádzajú vo vode. Sú spájané so vznikom  rakoviny, akou je leukémia (zhubné ochorenie krvi) a lymfóm (nádorové ochorenie lymfatického systému). Ďalším rizikom je arzén, ktorý sa rovnako tak spája s určitými druhmi rakoviny, srdcovými chorobami, neplodnosťou či až neurologickými problémami.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});