Gazdinky, toto sú NAJVÄČŠIE chyby pri upratovaní a možno ich robíte aj vy: Zmeňte to čo najskôr, inak budete mať byt ešte ŠPINAVŠÍ!

Všetci si vieme predstaviť aj príjemnejšie trávenie voľného času ako upratovaním. Čo nás nenaučili rodičia v mladosti, to sa väčšinou ...

Všetci si vieme predstaviť aj príjemnejšie trávenie voľného času ako upratovaním. Čo nás nenaučili rodičia v mladosti, to sa väčšinou naučíme svojpomocne. Otázkou je, či to nie sú skôr zlozvyky.

Fotogaléria

Každý upratuje po svojom... len či aj správne. Lebo okrem okom viditeľnej špiny je tu aj tá malá, na mikroskopickej úrovni. Aby bolo pri upratovaní všetko tip top, tak sa nechajte poučiť, na čo si treba dávať pozor.

Aj upratovaie má svoj čas

Dôkladné upratovanie sa nedá stihnúť cez televíznu reklamu počas filmu. Potrebuje svoj čas, rovnako ako aj čistiace prostriedky, ktoré po nanesení musia cca 10 minút pôsobiť na povrch, aby boli účinné. Nastriekať napr. odstraňovač vodného kameňa na vodovodnú batériu a okamžite ho utrieť... to nemá veľký význam. Po spomínaných desiatich minútach ušetríte energiu aj ruky od únavného drhnutia.       

Vydezinfikovaná, čistá a VOŇAVÁ toaleta „za pár šupov“: Účinný prostriedok bez agresívnych chemikálií si vyrobíte hravo doma! Zobraziť článok

Ups, to asi robí väčšina z nás

Ako čistíte toaletu? Nalejete po okrajoch misy dezinfekčný prostriedok, necháte chvíľu pôsobiť, prebehnete ju WC kefou a spláchnete. Doteraz je to v poriadku. Lenže, potom mokrá kefa rovno putuje do svojho držiaka, kde sa môžu ďalej utešene množiť baktérie. Z tohto dôvodu kefu nechajte najprv vyschnúť.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});