Čo musíte vedieť, ak si plánujete ZAFARBIŤ vlasy DOMA? Uvedomte si, že veľa riskujete, toto sú pravidlá, ktoré musíte dodržať!

Vedeli ste, že aj hormóny a sivé pramene ovplyvňujú procesy farbenia vlasov? Na toto si dajte veľký pozor!
  • Zdroj: Getty/puhhha

Vedeli ste, že aj hormóny a sivé pramene ovplyvňujú procesy farbenia vlasov? Na toto si dajte veľký pozor!

Existuje správny alebo nesprávny čas na farbenie?

Podľa vedy áno. Najvhodnejší čas je týždeň pred menštruáciou. Vtedy sa zvyšuje hladina testosterónu, čím sa zároveň zvyšuje aj činnosť mazových žliaz. Extra tuk lepšie chráni pokožku hlavy pred tvrdými chemickými procesmi, ktoré prebiehajú pri farbení vlasov. Dokonca aj farebné pigmenty farby by mali v tomto období "chytiť" o čosi lepšie, vďaka čomu je výsledok intenzívnejší a dlhšie vydrží.

Rozštiepené končeky? Ostrihať! No čo v prípade, ak nestíhate kaderníka, no potrebujete vyzerať dobre? ODBORNÍK má odpoveď Zobraziť článok

Naopak, nikdy by ste si nemali farbiť vlasy počas menštruácie. Pokožka v tomto období reaguje citlivejšie a vy by ste celý proces nemuseli vydržať.

Ako na šedivé vlasy?

Sivé vlasy majú inú štruktúru ako pramene s farebnými pigmentmi. Zvyčajne sú hrubšie, suchšie a menej poddajné – to robí farbenie komplikovanejším. Vyberajte si špeciálne farby na zrelé vlasy, ktoré sú prispôsobené práve vašim potrebám.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});