Potraviny, ktoré pravidelne konzumujeme, môžu byť zdraviu až ŽIVOTU nebezpečné! Máte odvahu zistiť, ktoré to sú?

Nejako podvedome predpokladáme, že všetko čo je označené ako potraviny, tak je jedlé a neškodné. Tento omyl trochu uvedieme na pravú ...

Nejako podvedome predpokladáme, že všetko čo je označené ako potraviny, tak je jedlé a neškodné. Tento omyl trochu uvedieme na pravú mieru.

Fotogaléria

Rebarbora

Patrí k najzdravšej rastúcej zelenine u nás. Detoxikuje črevá, zlepšuje krvný obeh, chráni oči a srdce, udržuje zdravú pokožku, mozog, kosti a pomáha proti depresii. Ale nekonzumuje sa celá! Listy rebarbory obsahujú kyselinu šťaveľovú, ktorá viaže v črevách vápnik, preto je jedlá iba stonka.

Cviklové lievance s bryndzou
Cviklové lievance s bryndzou: Zdravé raňajky, ktoré zasýtia aj náročných jedákov Zobraziť článok

Nie je vhodná pre ľudí s podráždeným žalúdkom, trpiacim hnačkou a močovými kameňmi. Vo všeobecnosti by sa nemala konzumovať často a vyhýbať by sa jej mali deti, tehotné a dojčiace ženy.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});