Liečivý ELIXÍR z „čajovej huby“: Ale POZOR, boli zistené vedľajšie účinky, ako sú nevoľnosť, infekcie aj smrť, tvrdí dietologička

Možno si ešte zo socialistickej minulosti pamätáte na nevzhľadnú hmotu ponorenú vo vode v uzavretom zaváraninovom pohári pri okne. Divne ...

Možno si ešte zo socialistickej minulosti pamätáte na nevzhľadnú hmotu ponorenú vo vode v uzavretom zaváraninovom pohári pri okne. Divne to vyzeralo, zvláštne chutilo a zaujímavo volalo – kombucha.

Fotogaléria

Pôvod slizkej rôsolovitej huby sa pripisuje do oblasti východnej Ázie. Je v podstate žijúce symbiotické spoločenstvo kvasiniek, rias a rôznych mikroorganizmov (SCOBY, z angl. symbiotic culture of bacteria and yeast).

Počas kvasného procesu prebieha mnoho chemických procesov, ktoré v konečnom dôsledku vytvárajú pre človeka viaceré zdraviu prospešné látky.

Bláznivý recept baví internet
Čo je toto za výmysel?! Internet baví bláznivý videorecept na domácu vodu Zobraziť článok

Primárne sa užíva vo forme nápoja, ale dá sa využiť aj pri pleťových maskách, polievkach alebo kúpeľoch. Medzi predpokladané priaznivé účinky kombuchového alias fermentovaného čaju patria: posilňovanie imunity, očistenie organizmu od škodlivých látok, podpora trávenia a harmonizácia činnosti čriev, posilnenie pečene a obličiek, povzbudenie látkovej výmeny, zlepšenie fyzickej a psychickej výkonnosti, regenerácia nervového systému.

Ďalej má znižovať telesnú únavu a zvyšovať vitalitu. Má byť účinná aj proti baktériám a vírusom. Obsahuje vitamín C a vitamíny radu B.

Niektorí odborníci  ale upozorňujú na jej nežiaduce účinky. Táto zmes kyselín octovej, jablčnej, maslovej, šťaveľovej a mliečnej obsahuje aj malé množstvo alkoholu.

Aj tu by malo platiť pravidlo striedmeho a postupného užívania. Pri spozorovaní  nejakých zdravotných problémov sa nápoja vzdať. Určite nepatrí do pitného režimu tehotných a dojčiacich žien. Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});