Príprava polievky ramen je jednoduchá, hoci zaberie veľa času. Je rovnako potrebné dodržať čas prípravy aj čas odstátia. Výsledok potom bude stáť za to.
Fotogaléria
Suroviny na 4 porcie
Vývar:
- 2 bravčové nožičky
- kus bravčovej stehennej šunky (sušenej, nie dusenej)
- 4 strúčiky cesnaku
- ½ zázvoru
- 2 mrkvy
- 2 cibule
- voda podľa potreby
Chashu (mäso na ramen):
- 1 kilo bravčového bôčika
- 4 strúčiky cesnaku
- 35 g zázvoru
- 250 ml sójovej omáčky
- 250 ml sake
- 250 ml mirin
- 250 ml vody
- 6 lyžíc hnedého cukru alebo 4 lyžice agávového sirupu
Ajitsuke ta mago (japonské marinované vajce):
- 500 ml vody alebo podľa potreby
- 4 vajcia
- 25 ml sake
- 25 ml mirin
- 100 ml sójovej omáčky
- 2 lyžice hnedého cukru
- 20 g cesnaku
- 35 g zázvoru
Vývar dashi:
- 1 list sušenej riasy kombu
- 30 g katsuobushi (vločky z údeného fermentovaného bonito tuniaka)
- ½ litra vody
- 150 ml sójovej omáčky
- 2 lyžice mirin
- 100 ml omáčky chasu
Príprava a zdobenie (1 porcia):
- 2 – 3 huby shiitake
- zelená časť jarnej cibuľky nasekaná na tenké krúžky, podľa potreby
- 80 g japonských rezancov