Tradičný japonský rezancový RAMEN si uvaríte aj doma: Pozor, nič pre uponáhľané kuchárky!

Príprava polievky ramen je jednoduchá, hoci zaberie veľa času. Je rovnako potrebné dodržať čas prípravy aj čas odstátia. Výsledok potom ...

Príprava polievky ramen je jednoduchá, hoci zaberie veľa času. Je rovnako potrebné dodržať čas prípravy aj čas odstátia. Výsledok potom bude stáť za to.

Fotogaléria

Suroviny na 4 porcie

Vývar:

  • 2 bravčové nožičky
  • kus bravčovej stehennej šunky (sušenej, nie dusenej)
  • 4 strúčiky cesnaku
  •  ½ zázvoru
  • 2 mrkvy
  • 2 cibule
  • voda podľa potreby

Chashu (mäso na ramen):

  • 1 kilo bravčového bôčika
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 35 g zázvoru
  • 250 ml sójovej omáčky
  • 250 ml sake
  • 250 ml mirin
  • 250 ml vody
  • 6 lyžíc hnedého cukru alebo 4 lyžice agávového sirupu

Ajitsuke ta mago (japonské marinované vajce):

  • 500 ml vody alebo podľa potreby
  • 4 vajcia
  • 25 ml sake
  • 25 ml mirin
  • 100 ml sójovej omáčky
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 20 g cesnaku
  • 35 g zázvoru

Vývar dashi:

  • 1 list sušenej riasy kombu
  • 30 g katsuobushi (vločky z údeného fermentovaného bonito tuniaka)
  • ½ litra vody
  • 150 ml sójovej omáčky
  • 2 lyžice mirin
  • 100 ml omáčky chasu

Týždeň sa rozhodla piť „SUPERČAJ“: Kvôli jeho skvelým zdravotným účinkom si ho varí už denne Zobraziť článok

Príprava a zdobenie (1 porcia):

  • 2 – 3 huby shiitake
  • zelená časť jarnej cibuľky nasekaná na tenké krúžky, podľa potreby
  • 80 g japonských rezancov
Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});