Chcete vyzerať chudšie, tak si neustále sťahujete brucho? Pozor, môže to byť NEBEZPEČNÉ, tieto fakty nesmiete podceniť!

Brada hore, ramená dozadu, brucho dovnútra... Poznáte? Mnohé ženy sa tohto pravidla držia dodnes, netušiac, ako si škodia.
  • Zdroj: Getty/Leicarras

"Brada hore, ramená dozadu, brucho dovnútra..." Poznáte? Mnohé ženy sa tohto pravidla držia dodnes, netušiac, ako si škodia.

Problémy však môže spôsobiť nielen svalové "zaťahovanie", ale aj tvarujúce oblečenie. Gopal hovorí o pacientke, ktorá roky trpela bolesťami chrbta: "Keď si počas vyšetrenia vyzliekla košeľu, videla som, že má na sebe silné kompresné prádlo, ktoré vraj nosí aj 12 hodín denne." Mnohí si myslia, že svojmu chrbtu robia službu, pretože ho podporujú. Podľa Gopal týmto spôsobom len zhoršujú svoju bolesť. "Niekedy je dobré nechať všetko iba tak visieť," odporúča.

Trápia vás neúnosné bolesti chrbta? Vyskúšajte tento účinný cvik, úľavu pocítite už za pár sekúnd Zobraziť článok

Zbaviť sa zlozvyku "sťahovania" si vyžaduje prax. Ale stojí to za to! Aj pre duševné zdravie. Pretože to, ako vnímate svoje telo a koľko času strávite premýšľaním o tom, ako vyzeráte, ovplyvňuje vašu psychickú pohodu. Len v spoločnosti vytlačte brucho v obtiahnutých šatách a uvidíte, čo sa stane. Prekvapenie: nič. Až na to, že sa trochu priblížite k sebaláske...

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});