Vedeli ste, že existuje zoznam potravín, ktoré NEPATRIA do RÚRY? Toto sú ony!

Rúra je mimoriadne praktická na prípravu mnohých lahodných pokrmov. Za pripravenými potravinami jednoducho zatvoríte dvere, nastavíte ...
  • Galéria3
  • Zdroj: Getty/monkeybusinessimages

Rúra je mimoriadne praktická na prípravu mnohých lahodných pokrmov. Za pripravenými potravinami jednoducho zatvoríte dvere, nastavíte správnu teplotu a počkáte, kým sa kuchyňou rozšíri lahodná vôňa pečenia. Mňam!

Fotogaléria

Aby ste sa vyhli nemilému prekvapeniu, existuje niekoľko vecí, na ktoré by ste určite nemali zabúdať. Vedeli ste, že existujú potraviny, ktoré nie sú vôbec vhodné na prípravu v rúre? 

Koľko vajíčok zjesť týždenne, aby ste až o 60 percent znížili pravdepodobnosť srdcových ochorení: Máme PRESNÉ ČÍSLO! Zobraziť článok

1. Mrazené potraviny

Predtým, ako vložíte zeleninu z mrazničky do rúry, uistite sa, že je poriadne rozmrazená. Áno, v rúre by sa počas pečenia iste rýchlo rozmrazila a následne upiekla, to je pravda. No bola by extrémne suchá a nechutila by vôbec dobre.

2. Celé vajcia

Toto je nebezpečný experiment, ktorý môže narobiť kopu neporiadku. Ak vás isté recepty nabádajú k spracovaniu vajec v rúre, rýchlo na ne zabudnite a siahnite po overenej klasike varenia vo vode. Prečo? Pretože počas pečenia by mohlo dôjsť k explózii vďaka nahromadenej vodnej pare. A to, čo nastane po nej, sa vám iste nebude chcieť čistiť. 

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});