Bez dobrého trávenia a zažívania sa ťažko stopercentne funguje. Preto sa poobzerajte po čerstvej zelenine, ktorá vám s tým vie veľmi dobre pomôcť.
Fotogaléria
Kapusta, kel, karfiol či ružičkový kel dokážu prečistiť naše hrubé črevo. Okrem toho v nich obsiahnuté rastlinné zložky (fytonutrienty) znižujú riziko cukrovky, vysokého krvného tlaku a nádorov. Pomáhajú detoxikovať organizmus. Správne množstvo vlákniny pomáha predchádzať tráviacim problémom, akými sú napríklad zápcha alebo zápal hrubého čreva.
Čakanka pomáha pri stolici, ktorá sa po jej konzumácii stane častejšou a kvalitnejšou. Odporúča sa pridať do jedálnička hlavne ľuďom trpiacich na zápchu. Vláknina je nevyhnutná pre správne trávenie. Podobné účinky má aj špargľa, tá okrem zlepšenia stolice môže pomôcť znížiť riziko srdcových chorôb, vysokého krvného tlaku a cukrovky.