Tu na PAPIEROVÉ UTIERKY radšej rýchlo zabudnite, inak urobíte viac škody ako osohu a vy budete mať nervy v kýbli!

Asi v každej domácnosti máte po ruke praktické kuchynské papierové utierky. Napriek ich naozaj širokému využitiu, nie sú pri všetkom ...

Asi v každej domácnosti máte po ruke praktické kuchynské papierové utierky. Napriek ich naozaj širokému využitiu, nie sú pri všetkom univerzálne.

Fotogaléria

Pri malých deťoch alebo menej šikovných členoch domácnosti sú často prvou záchranou – hravo si poradia s vyliatymi tekutinami či čerstvými kúskami spadnutých jedál. Ľahko sa v nimi udržiava byt v čistote a nestoja veľa. Ale v niektorých situáciach ich radšej nepoužívajte, lebo za zdanlivou pomocou skôr uškodia.

Nosíte okuliare? Tak na čistenie sklíčok nepoužívajte papierové obrúsky, ale jemné látkové mikrovláknové utierky z optiky alebo drogérie (prípadne čisté tričko). Bude to znieť asi zvláštne, ale papier je pre sklíčka okuliarov drsný a môže spôsobiť drobné škrabance, ktoré sa časom len budú prehlbovať. A pozerať sa na svet cez poškrabané sklo nie je zdravé ani príjemné.

Aj bežné predmety v domácnosti majú svoj dátum spotreby: Viete, KEDY MENIŤ dosku na krájanie, vankúše alebo uteráky? Zobraziť článok

Sklenené povrchy v domácnosti nájdete aj na televíznych obrazovkách, displejoch notebookov/mobilov, zrkadlách, oknách či objektívoch fotoaparátov. Všade tu môže papier zanechať nežiaduce mikroškrabance. Opäť siahnite po mikrovláknových utierkach alebo mäkkej semišovej látke.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});