NEBEZPEČNÝ phubbing: Ak robíte toto, nečudujte sa, ak od vás všetci utečú. Dá sa tomu predísť a kedy vyhľadať odbornú pomoc?

Phubbing je ignorovanie niekoho, koho máte priamo pred sebou, v prospech telefónu. Jednoducho, ide o uprednostňovanie obsahu v mobile ...
  • Zdroj: Getty/jacoblund

Phubbing je ignorovanie niekoho, koho máte priamo pred sebou, v prospech telefónu. Jednoducho, ide o uprednostňovanie obsahu v mobile pred komunikáciou s partnerom. Kedy je čas na odborníka?

2. Odložte telefón

Môžete mať pocit, že ste stratili končatinu, ale nebojte sa zatvoriť telefón v aute, zásuvke alebo v taške. Akékoľvek upozornenia si na vás aj tak počkajú.

3. Súťažte so sebou

Každý sa občas teší z malej ceny. Urobte z ignorovania svojho telefónu výzvu. Sledujte hodiny, ktoré prežijete bez mobilu v ruke. Keď splníte cieľ, doprajte si odmenu.

Vyskúšajte drobný experiment: Čo sa stane s vaším telom, ak pôjdete týždeň skôr spať? Nový zvyk vám zmení život! Zobraziť článok

Kedy hľadať pomoc?

Opakovaná kontrola telefónu sa môže stať impulzom, ktorý nemôžete ovládať. Ak máte problém zastaviť cyklus, možno budete chcieť hovoriť s terapeutom alebo psychológom. Pre mnohých ľudí sociálne médiá znamenajú únik alebo spôsob, ako sa na konci dňa vymaniť. Čoskoro z toho však môže byť problém.

Ale žiadne strachy! Phubbing je naučené správanie – koniec koncov, problémom sa stal len nedávno – a môžete sa ho odnaučiť. Bude to vyžadovať čas a trochu práce, ale vaše duševné zdravie a vaše vzťahy sa vám za to poďakujú.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});