NEBEZPEČNÝ phubbing: Ak robíte toto, nečudujte sa, ak od vás všetci utečú. Dá sa tomu predísť a kedy vyhľadať odbornú pomoc?

Phubbing je ignorovanie niekoho, koho máte priamo pred sebou, v prospech telefónu. Jednoducho, ide o uprednostňovanie obsahu v mobile ...
  • Zdroj: Getty/jacoblund

Phubbing je ignorovanie niekoho, koho máte priamo pred sebou, v prospech telefónu. Jednoducho, ide o uprednostňovanie obsahu v mobile pred komunikáciou s partnerom. Kedy je čas na odborníka?

Keď vás niekto ignoruje, môžete sa cítiť odmietnutý, vylúčený a nedôležitý. To môže mať významný vplyv aj na vaše duševné zdravie. Dokonca ľudia, ktorí sú phubbovaní, s väčšou pravdepodobnosťou siahnu po telefónoch a pokúsia sa zapojiť do siete sociálnych médií, aby zaplnili medzeru. A to je začiatok začarovaného kruhu.

Vyše tretina žien posiela partnerom nahé fotky: Po otázke, prečo to robia, prišla nečakaná odpoveď! Zobraziť článok

Ste phubber?

Prvý znak, že ste vinní z phubbingu, je vo vašej ruke – váš telefón. Ak ho máte neustále pri sebe, pretože sa bojíte, že zmeškáte hovor, tweet alebo aktualizáciu, pravdepodobne ste vinní z phubbingu.

3 spôsoby, ako to zastaviť

Ak vás myšlienka vzdať sa sociálnych médií znervózňuje, nie ste sama Istá štúdia zistila, že túžba kontrolovať sociálne siete je silnejšia ako túžba po sexe.

Nebezpečná MILENKA na obzore: 5 jasných signálov, že vás podvádza s ATRAKTÍVNOU kolegyňou! Zobraziť článok

Ako predísť neustálemu skrolovaniu a zachovať si vzťahy:

1. Urobte z raňajok/obeda/večere zónu bez telefónu

Keď je čas na jedenie, bez ohľadu na to, kde sa nachádzate, odložte telefón. Ak vás napriek tomu bude vzdialené bzučanie príliš rozptyľovať, prepnite svoj telefón do režimu „nerušiť“.

Zo začiatku vám to môže pripadať divné, ale čoskoro sa budete pri osobnom rozhovore cítiť omnoho pohodlnejšie.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});