Používate TELOVÉ MLIEKO ihneď po sprche? Robíte chybu! Takto by mala vyzerať správna starostlivosť o suchú pokožku

Pre mnohé z nás je nanášanie telového mlieka po sprche súčasťou štandardného rituálu krásy. Skvelé na ňom totiž je, že sa za okamih vstrebe ...
  • Zdroj: Getty/bymuratdeniz

Pre mnohé z nás je nanášanie telového mlieka po sprche súčasťou štandardného rituálu krásy. Skvelé na ňom totiž je, že sa za okamih vstrebe a môžeme sa bez obáv obliecť. Problém? Telové mlieka nie sú veľmi účinné.

Dajte prednosť telovým krémom

Nanášajte ich, keď máte trochu viac času a nechajte ich vstrebať. Neznamená to, že keď máte suchú pokožku, že musíte krém nanášať každý deň. 

Urobte si z krémovania rituál

Večer sa okúpte (alebo osprchujte), naneste telový krém a prehoďte si tenký župan, aby krém pôsobil. Mimochodom, na nohy existujú špeciálne krémy a masky, najlepšie je dať si cez ne ponožky a nechať pôsobiť cez noc.

5 zásad správneho sprchovania: Ochráňte svoju pokožku pred vysušovaním, 3. bod sa vám PÁČIŤ NEBUDE, no za pokus to stojí! Zobraziť článok

Správne zložky, ktoré by mali obsahovať vaše telové krémy:

  • Vitamín E: pôsobí proti starnutiu a zaisťuje pevnú pokožku.
  • Bambucké maslo: robí pokožku príjemnou a elastickou.
  • Urea: je obzvlášť potrebná pre suchú pokožku, pretože urea môže viazať vlhkosť.
  • Aloe Vera gél: prírodný zázračný liek hydratuje pokožku a pomáha pri spálení, podráždení, drobných popáleninách či poraneniach.
  • Esenciálne oleje: poskytujú skvelú vôňu a je menej pravdepodobné, že spôsobia alergie v porovnaní so syntetickými vôňami.
Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});