Musí to byť? Tieto KOZMETICKÉ VÝROBKY sú úplne preceňované, na ceste za krásou vám nepomôžu! Vynechaním 4. bodu ušetríte majland

Trh s kozmetickými výrobkami a odporúčaniami je nekonečný a nie vždy účinný...
  • Zdroj: Getty/mixetto

Trh s kozmetickými výrobkami a odporúčaniami je nekonečný a nie vždy účinný...

Existujú stovky krémov na každý kožný problém, ale povedzme si úprimne: niektorí beauty pomocníci sa tvária, že dosahujú skvelý efekt, no v skutočnosti nič nerobia!

undefined
Takto prinútite pleť nestarnúť: 6 potravín, ktoré konzervujú mladosť Zobraziť článok

Toto sú kozmetické produkty, ktoré nestoja za humbuk ani vaše peniaze:

1. Krémy s kolagénom

Kolagén v našom tele udržuje pokožku napnutú. Od 25. roku života však jeho prirodzená tvorba klesá a pomaly, ale isto sa objavujú linky a vrásky.

Ženy sa proti nim snažia bojovať a kozmetický priemysel to vie. Zásobuje trh krémami a sérami, ktoré obsahujú kolagén. Ale pozor! Aby ste predišli vráskam a stimulovali produkciu kolagénu, potrebuje vaša pleť aktívne zložky, ktoré ju stimulujú – napríklad vitamín A.

Štyri malé zázraky, ktoré dokáže s vaším telom obyčajný citrón: Belšie zuby či pevné nechty sú IBA ZAČIATOK! Zobraziť článok

Kolagénové krémy vašu pokožku vyplnia a naviažu na ňu vlhkosť, takže na krátky čas vyzerá sviežejšie, ale neprenikajú hlbšie. Krémy, žiaľ, nedokážu nahradiť trvalú tvorbu kolagénu, ktorý spomaľuje proces starnutia.

Akokoľvek sľubne a efektívne môže produkt znieť, nespĺňa to, čo sľubuje. Naozaj chcete urobiť niečo pre viac kolagénu? Zaraďte retinol do svojej rutiny starostlivosti o pleť. Účinná látka pôsobí v druhej vrstve pokožky a dokáže stimulovať prirodzenú tvorbu kolagénu v tele. 

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});