5 chýb, ktorým by ste sa mali vyhnúť pri parfumovaní PLUS triky, ako dosiahnuť, aby vôňa vydržala dlhšie!

Našli ste svoju obľúbenú vôňu, no po veľmi krátkom čase bola fuč? Tieto chyby sú zodpovedné za to, že váš parfum dlho nevydrží.

Našli ste svoju obľúbenú vôňu, no po veľmi krátkom čase bola fuč? Tieto chyby sú zodpovedné za to, že váš parfum dlho nevydrží.

Fotogaléria

Ako na extra dlhú výdrž vôní?

Ak ste konečne našli dokonalý parfum, prirodzene chcete, aby vám na pokožke voňal čo najdlhšie. Háčik je v tom, že ani klasické parfumy často nevydržia tak dlho, ako by ste si priali. Môže to mať niekoľko dôvodov, napríklad:

1. Vôňa nie je dostatočne silná
Nie všetko, čo na testovacom prúžku v parfumérii vonia ako sen, automaticky dlho vydrží. Dôležitá je koncentrácia vône. Rozlišuje sa medzi týmito 5 úrovňami: skutočný parfum alebo extrait (15-30 %), Eau de Parfum (10-15 %), Eau de Toilette (5-10 %), kolínska voda (2-4 %) ) a Eau Fraîche (1-3%), nazývaná aj telový sprej. Čím vyššia koncentrácia, tým dlhšie vôňa vydrží.

Veríte v silu vôní?
Sedem vôní, vďaka ktorým dostanete chuť na sex! Zobraziť článok

Aj keď často túžime flakóny prezentovať ako dekoratívne predmety v kúpeľni, parfumy je najlepšie skladovať na chladnom a tmavom mieste. Vône by ste mali navyše do roka spotrebovať, aby nestratili na svojej intenzite.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});